Qashqai - Zadeltas Perzisch Tapijt 52x38

Qashqai - Zadeltas Perzisch Tapijt 52x38

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 106       30%
  • Kleinhandelprijs: 151 €
  • Tapijtcode: txt-158
  • Grootte: 52x38 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 20-40
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Wol
  • Knoopdichtheid: -
  • Kleuren van het tapijt:

Zadeltassen zijn gemaakt door nomaden voor eigen gebruik. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen de Kelim zadeltassen en geknoopte zadeltassen. De voorkant van een geknoopte zadeltas is of geknoopt zoals een gewoon tapijt of er zijn verschillende technieken gebruikt. De zijkanten zijn vaak geweven terwijl het middenstuk verschillende weeftechnieken kan bevatten, zoals Kelim of Soumak. De kleuren waarmee de tassen geverfd zijn, zijn allemaal geheel natuurlijk en worden door de nomaden zelf gemaakt. Dit geldt voor alle andere nomadentapijten ook. Deze soort tassen werden vroeger gebruikt door reizigers om dagelijkse benodigdheden te vervoeren op ezels of paarden. Het is een kunststuk dat de unieke Oriëntaalse sfeer in uw huis zal brengen. Deze zadeltassen kunnen gebruikt worden als kussen, als wandversiering, maar ook als poef voor bijvoorbeeld de openhaard. De kleinere tassen kunt u ook over de bankleuning hangen met erin bijvoorbeeld kranten en tijdschriften.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Afshar - Zadeltas
Afshar - Saddlebags 48x40
124 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 52x46
114 €
Beluch - Zadeltas
Baluch - Saddlebags 57x42
115 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 49x36
134 €
Kurdi - Zadeltas
Kurdi - Saddlebags 51x34
102 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 47x32
104 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 59x38
120 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 51x36
109 €
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 49x39
102 €
Bakhtiari - Zadeltas
Bakhtiari - Saddlebags 44x43
133 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Qashqai - Zadeltas
Qashqai - Saddlebags 52x38
106 €