fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Farsische Kelims - Qashqai 9'2"x4'9"

Farsische Kelims - Qashqai 280x147

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 247       -80%
  • Kleinhandelprijs: 1235 €
  • Tapijtcode: klm5920-738
  • Grootte: 9'2"x4'9"
  • Dikte: Dun (<5 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: * de kelims worden geweven en hebben geen knopen.
  • Kleuren van het tapijt:

De Fars Kelims zijn beroemd om de variëteit in hun motieven. In deze categorie behoort ook het textiel met verschillende toepassingen, zoals zoutzakken, ezelstassen, kussens etc. Ze worden geweven door de nomaden in Perzië. De meest beroemde Perzische kelims zijn de Sumakh, Senneh, Fars en Qashqai.

Qashqai tapijten worden geweven door nomaden die in de bergachtige gebieden in Zuidwest Perzië, in de provinciën Fars, Khuzestan, ten zuiden van Isfahan en in de omgeving van de stad Shiraz wonen. Hun tapijten hebben een hoge knoopdichtheid en een grote variatie aan designs in donkerrood en donkerblauw. Ze weven tapijten, Kelims en ander textiel (bv decoratieve linten, tassen etc) waarop taferelen zijn afgebeeld uit hun dagelijkse leven door middel van representaties van menselijke figuren, dieren, vogels, bomen en bloemen. Er worden soms ook historische monumenten afgebeeld, voornamelijk uit de stad Persepolis.

Kelims: Dit is een soort weefsel zonder pool, een voorloper van het tapijt met een pool en wordt voornamelijk door nomaden gemaakt. Vaak heeft het geen voor- en achterkant en het kan dus aan beide kanten gebruikt worden.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'0"x9'0"
215 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'6"x9'6"
212 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'4"x9'4"
218 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'3"x9'3"
170 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 8'10"x8'10"
207 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'3"x9'3"
226 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'5"x9'5"
237 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'0"x9'0"
208 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'2"x9'2"
205 €
Kelims - Qashqai
Kilim - Qashqai 9'5"x9'5"
235 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Farsische Kelims - Qashqai
KilimFars - Qashqai 9'2"x4'9"
247 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!