Farsische Kelims - Kelims 331x157

Farsische Kelims - Kelims 331x157

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Totale prijs: 160         Extra Discount -30%
 • Aanbiedingsprijs: 229 € 80%
 • Internetprijs: 1143 €
 • Tapijtcode: klm2088-84
 • Grootte: 331x157 cm
 • Dikte: Dun (<5 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: * de kelims worden geweven en hebben geen knopen.
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.

De Fars Kelims zijn beroemd om de variëteit in hun motieven. In deze categorie behoort ook het textiel met verschillende toepassingen, zoals zoutzakken, ezelstassen, kussens etc. Ze worden geweven door de nomaden in Perzië. De meest beroemde Perzische kelims zijn de Sumakh, Senneh, Fars en Qashqai.

Dit is een specifiek type Oriëntaals, plat geweven kleed zonder pool (het is een voorloper van de pool-tapijten) en het is voornamelijk door nomaden in Perzië, Afghanistan, Turkije en in verschillende regio's van de Kaukasus vervaardigd. Dit kleed is behoorlijk smal met een simpel weefsel en geen pool en de hebben geometrische patronen en rijke kleuren. Om ze te kunnen weven werden natuurlijke materialen zoals wol gebruikt en soms zijde voor een delicaat en lichtgewicht kleed. Het kleuren van de wol is gedaan met planten en mineralen die natuurlijke, mooie kleuren geven. De lange geschiedenis van Kelim kleden gaat eeuwen terug tot aan de nomaden van Centraal Azië. Oorspronkelijk werden de tapijten voornamelijk huishoudelijk gebruikt en pas veel later werden de tapijten commerciële producten, gevolgd door de opleving van de oriëntaalse tapijten in de 16de en 17de eeuw. Ze zijn op veel manieren te gebruiken, als vloerkleed, wandkleed of als meubelkleed. De naam Kelim komt van het Perzische woord Gelim. De meest bekende Perzische tapijten zijn de Sumakh, Senneh, Fars en Qashqai. Veel Kelims zijn ook geweven in het grensgebied tussen Perzië en Afghanistan door de Balouch nomaden die gebruik maken van donkere aardkleuren.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Farsische Kelims - Qashqai
KilimFars - Qashqai 343x168
178 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 324x160
160 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 343x153
162 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 319x155
153 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 320x144
161 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 320x162
160 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 335x164
169 €
Qashqai - Kelims
Qashqai - Kilim 323x160
159 €
Farsische Kelims - Qashqai
KilimFars - Qashqai 317x167
163 €
Farsische Kelims - Qashqai
KilimFars - Qashqai 320x170
167 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Farsische Kelims - Kelims
KilimFars - Kilim 331x157
160 €