Yomut - Bokhara Turkmeens Tapijt 198x128

Yomut - Bokhara Turkmeens Tapijt 198x128

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 635       30%
  • Kleinhandelprijs: 907 €
  • Tapijtcode: bkh033-23524
  • Grootte: 198x128 cm
  • Dikte: Dun (<5 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Turkmenistan
  • Pool - Schering: Wol op Wol
  • Knoopdichtheid: ongeveer200.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De Yomut tapijten worden geweven door de Turkmeense Nomadenstam Yomut, die leven in de gebieden tussen Noord Perzië, de Kaspische Zee, Uzbekistan en Afghanistan. De Yomut tapijten zijn geweven met een wollen schering. Ze zijn stevig en geweven met materialen van uitstekende kwaliteit. De meeste Yomut tapijten hebben een dunne en lage pool. Hun kleuren zijn rood in verschillende tinten. Hun motieven zijn herhalende achthoeken of ruiten omgeven door vele omlijningen, met een brede rand in het midden en vele kleinere omlijningen aan weerskanten.

De Bokhara tapijten zijn geweven in Belutchistan in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan en Afghanistan. Turkmeense tapijten zijn onder andere Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari Tjaudor en Yomut en dit zijn voorbeelden van de tapijtstijl die Bokhara genoemd wordt. Enkele gebieden in Turkmenistan waar tapijten geweven worden zijn Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten van paars tot bruin zijn de dominante kleuren en de ruiten, achthoeken en Yomut motieven zijn karakteriserend voor deze tapijten. De schering van de tapijten is van altijd van wol.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 198x128
635 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!