Turkaman Perzisch Tapijt 226x165

Turkaman Perzisch Tapijt 226x165

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 340 sale
  • Kleinhandelprijs: 2126 €
  • Tapijtcode: nmd3113-137
  • Grootte: 226x165 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer130.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De Turkaman tapijten worden geweven in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan, Oost Turkestan, Afghanistan en Belutchistan. Voorbeelden van de Bokhara techniek zijn de Basjir, Salor, Τekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersar, Tjaudor en Yomut tapijten en zij behoren tot de categorie Turkaman tapijten. In Turkmenistan worden deze tapijten onder andere geweven in Ashkabad, Bakharden, Gueok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten, van paars tot bruin, zijn de dominante kleuren. De meest gangbare designs van deze tapijten zijn de repetitieve achthoek en ruit en de Yomut en Gul motieven. Hun schering is van wol.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Turkaman
Turkaman 226x165
340 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!