fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Yomut - Bokhara Perzisch Tapijt 123x142

Yomut - Bokhara Perzisch Tapijt 123x142

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 283       -50%
  • Kleinhandelprijs: 566 €
  • Tapijtcode: klm1511-723
  • Grootte: 123x142 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer360.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De Yomut tapijten worden geweven door de Turkmeense Nomadenstam Yomut, die leven in de gebieden tussen Noord Perzië, de Kaspische Zee, Uzbekistan en Afghanistan. De Yomut tapijten zijn geweven met een wollen schering. Ze zijn stevig en geweven met materialen van uitstekende kwaliteit. De meeste Yomut tapijten hebben een dunne en lage pool. Hun kleuren zijn rood in verschillende tinten. Hun motieven zijn herhalende achthoeken of ruiten omgeven door vele omlijningen, met een brede rand in het midden en vele kleinere omlijningen aan weerskanten.

De Bokhara tapijten zijn geweven in Belutchistan in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan en Afghanistan. Turkmeense tapijten zijn onder andere Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari Tjaudor en Yomut en dit zijn voorbeelden van de tapijtstijl die Bokhara genoemd wordt. Enkele gebieden in Turkmenistan waar tapijten geweven worden zijn Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten van paars tot bruin zijn de dominante kleuren en de ruiten, achthoeken en Yomut motieven zijn karakteriserend voor deze tapijten. De schering van de tapijten is van altijd van wol.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 129x132
292 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 128x130
270 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 130x137
306 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 130x130
290 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 116x130
245 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 125x135
290 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 130x140
295 €
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 134x138
300 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Yomut - Bokhara
Yomut - Bokhara 123x142
283 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!