Bakhtiari - Gabbeh Perzisch Tapijt 211x140

Bakhtiari - Gabbeh Perzisch Tapijt 211x140

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 333       50%
 • Kleinhandelprijs: 665 €
 • Tapijtcode: gbh5021-1009
 • Grootte: 211x140 cm
 • Dikte: Dik (>10 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Wol
 • Knoopdichtheid: ongeveer60.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Er is herstelwerk verricht aan het tapijt.

In de het Zagros-gebergte, ten westen van de stad Isfahan, in de omgeving van de stad Shar-e-Kurd, wonen de Bakhtiar nomaden. Hun tapijten staan bekend om hun ontwerp met verscheidene, herhalende vierkanten waarin bloemen en dieren zijn afgebeeld. Om deze reden wordt het ontwerp "tuin" (Khesti) genoemd. Hun tapijten gaan lang mee doordat ze strak geweven zijn en door hun erg goede kwaliteit van Perzische wol dat komt van schapen die grazen op een grote hoogte. De beste Bakhtiar kleden en tapijten met de hoogste knoopdichtheid worden vaak Bibibaff genoemd. Ook zien we in veel ontwerpen de invloeden van de Isfahan tapijten terug. (Boldaji - Feridan - Saman).

Gabbeh betekent in Farsi "natuurlijk", "primitief". Tapijten en stoffen met deze naam zijn geweven door de Qashqai nomaden die rondtrekken, of in dorpen in Zuidwest Iran wonen. De wol is met de hand verwerkt en gedraaid, geverfd met plantaardige kleuren en geweven met een wollen schering die tot 2 centimeter dik kan zijn. Deze tapijten zijn simpel, met weinig patronen, of eenkleurig. De simpele lineaire ontwerpen met dierlijke en menselijke figuren geven hen een tijdloze uitstraling. Verschillende namen zijn er gegeven aan de Gabbeh tapijten zoals Basic, Amalehbaft, Kashkooli, Luribaft en Sumak. Gabbeh Kashkooli is een tapijt met een hoge knoopdichtheid en hij is dunner dan een normaal Perzisch Gabbeh tapijt. Het Perzische Gabbeh is erg duurzaam en de kwaliteit is erg goed.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Bakhtiari - Lori
Bakhtiari - Lori 202x133
302 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 210x127
300 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 213x148
410 €
Bakhtiari - Lori
Bakhtiari - Lori 216x139
395 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 207x130
301 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 205x132
305 €
Bakhtiari
Bakhtiari 222x152
389 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 210x152
359 €
Bakhtiari
Bakhtiari 212x147
410 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 198x150
334 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Bakhtiari - Gabbeh
Bakhtiari - Gabbeh 211x140
333 €