fb
Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Bokhara - old Perzisch Tapijt 330x237

Bokhara - old Perzisch Tapijt 330x237

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 1760       -50%
  • Kleinhandelprijs: 3519 €
  • Tapijtcode: bkh1166-902
  • Grootte: 330x237 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 60-80 (Semi-Antiek)
  • Pool - Schering: Wol op Wol
  • Knoopdichtheid: ongeveer200.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:
  • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.

De Bokhara tapijten zijn geweven in Belutchistan in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan en Afghanistan. Turkmeense tapijten zijn onder andere Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari Tjaudor en Yomut en dit zijn voorbeelden van de tapijtstijl die Bokhara genoemd wordt. Enkele gebieden in Turkmenistan waar tapijten geweven worden zijn Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten van paars tot bruin zijn de dominante kleuren en de ruiten, achthoeken en Yomut motieven zijn karakteriserend voor deze tapijten. De schering van de tapijten is van altijd van wol.

Oudere tapijten kunnen wat slijtageplekjes hebben.

Nomaden tapijten met een ontwerp dat geïnspireerd is door stedelijke tapijten:
Het zijn tapijten geweven bij nomaden die de laatste jaren in dorpen beleeft hebben. De tapijten zijn geweven op de nomadische weefstijl, maar hun patronen zijn tegenwoordig beïnvloed door stedelijke tapijten. Door de nomadische weefstijl zijn sommige tapijten oneven van vorm.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Bokhara - old
Bokhara - old 330x233
1846 €
Tapijten Die U Heeft Bekeken
Bokhara - old
Bokhara - old 330x237
1760 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!