Isfahan Perzisch Tapijt 111x87

Isfahan Perzisch Tapijt 111x87

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 325       30%
  • Kleinhandelprijs: 773 €
  • Tapijtcode: unq4352-721
  • Grootte: 111x87 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer250.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

In het midden van Iran, tussen het Zagros-gebergte en de woestijn in, ligt de stad Isfahan. Tegenwoordig is het een belangrijk industriële stad met een populatie van 1,2 miljoen. De stad staat vol met architectonische meesterwerken. De oude tapijten van Isfahan, in tegenstelling tot de nieuwe, hadden geen medaillon in het midden. Het hele oppervlak van het tapijt was gevuld met bloemenslingers en palmetten. De nieuwere Isfahan tapijten en kleden kunnen niet vergeleken worden met die schitterende oude exemplaren die exclusief geweven werden voor nobelen. Maar in navolging van die traditie zijn de hedendaagse tapijten van Isfahan fijn geweven en erg kort geschoren, zodat het patroon beter te zien is. Er is tijdens het weven ook gebruik gemaakt van zijde om accenten aan te brengen, voornamelijk in de bloemen. De schering is gemaakt van zijde of katoen.

Nomaden tapijten met een ontwerp dat geïnspireerd is door stedelijke tapijten:
Het zijn tapijten geweven bij nomaden die de laatste jaren in dorpen beleeft hebben. De tapijten zijn geweven op de nomadische weefstijl, maar hun patronen zijn tegenwoordig beïnvloed door stedelijke tapijten. Door de nomadische weefstijl zijn sommige tapijten oneven van vorm.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Isfahan
Isfahan 111x87
325 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!