Now with every purchase we provide you
a coupon -10% for your next purchase.
Banner1

Kelardasht - Kurdi Perzisch Tapijt 97x75

Kelardasht - Kurdi Perzisch Tapijt 97x75

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Totale prijs: 90         Extra Discount -30%
 • Aanbiedingsprijs: 128 € 30%
 • Internetprijs: 183 €
 • Tapijtcode: unq1908-2918
 • Grootte: 97x75 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: ongeveer90.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:

Het dorp Kelardasht ligt in Noord Iran, ten zuiden van de Kaspische Zee, dichtbij het Alborz gebergte. In Kelardasht worden beeldschone tapijten geweven. De productie ligt echter laag. Het design van de Kelardasht kleden bestaat gewoonlijk uit een zeshoek of een achthoek, soms vergezeld door een afbeelding van een scarabee in het midden. In het centrale gedeelte van het tapijt zijn simpele, lineaire ornamenten en/of bloemen afgebeeld. De tapijten zijn geverfd met plantaardige verf, vaak in de kleuren donkerrood met donkerblauw en bruin. De pool is geweven met dikke, zachte wol en de schering is gemaakt van katoen. Deze tapijten zijn erg duurzaam.

Koerdistan is een berggebied ten zuiden van Azerbeidzjan. Het gebied wordt van oudsher bewoond door Koerdische nomaden en semi-nomaden, die aan de westelijke grens met Perzië leven als boeren en zij produceren de beste wol van het land. Het gebied is erg actief op het gebied van tapijtweven. Beeldschone tapijten worden hier geweven, met geometrische patronen van ruiten, medaillons, kleine ornamenten en het bekende Herati, Mina-Khani patroon. De achtergrond van de Kurdi tapijten is gewoonlijk donkerblauw of donkerrood.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 93x75
111 €
Bidjar - Kurdi
Bijar - Kurdi 94x82
123 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 88x72
101 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 85x74
100 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 100x75
92 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 94x75
112 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 97x76
117 €
Senneh - Kurdi
Senneh - Kurdi 104x72
92 €
Koliai - Kurdi
Koliai - Kurdi 95x74
87 €
Bidjar - Kurdi
Bijar - Kurdi 88x69
97 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Kelardasht - Kurdi
Kelardasht - Kurdi 97x75
90 €