Bakhtiari - Qashqai Perzisch Tapijt 213x132

Bakhtiari - Qashqai Perzisch Tapijt 213x132

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 443       30%
 • Kleinhandelprijs: 633 €
 • Tapijtcode: unq1404-577
 • Grootte: 213x132 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 40-60 (Semi-Antiek)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: ongeveer200.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Er is herstelwerk verricht aan het tapijt.

In de het Zagros-gebergte, ten westen van de stad Isfahan, in de omgeving van de stad Shar-e-Kurd, wonen de Bakhtiar nomaden. Hun tapijten staan bekend om hun ontwerp met verscheidene, herhalende vierkanten waarin bloemen en dieren zijn afgebeeld. Om deze reden wordt het ontwerp "tuin" (Khesti) genoemd. Hun tapijten gaan lang mee doordat ze strak geweven zijn en door hun erg goede kwaliteit van Perzische wol dat komt van schapen die grazen op een grote hoogte. De beste Bakhtiar kleden en tapijten met de hoogste knoopdichtheid worden vaak Bibibaff genoemd. Ook zien we in veel ontwerpen de invloeden van de Isfahan tapijten terug. (Boldaji - Feridan - Saman).

Qashqai tapijten worden geweven door nomaden die in de bergachtige gebieden in Zuidwest Perzië, in de provinciën Fars, Khuzestan, ten zuiden van Isfahan en in de omgeving van de stad Shiraz wonen. Hun tapijten hebben een hoge knoopdichtheid en een grote variatie aan designs in donkerrood en donkerblauw. Ze weven tapijten, Kelims en ander textiel (bv decoratieve linten, tassen etc) waarop taferelen zijn afgebeeld uit hun dagelijkse leven door middel van representaties van menselijke figuren, dieren, vogels, bomen en bloemen. Er worden soms ook historische monumenten afgebeeld, voornamelijk uit de stad Persepolis.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Bakhtiari - Lori
Bakhtiari - Lori 216x139
356 €
Bakhtiari - Gabbeh
Bakhtiari - Gabbeh 202x120
273 €
Bakhtiari - Gabbeh
Bakhtiari - Gabbeh 214x134
262 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 203x123
253 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 204x133
427 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 227x143
511 €
Bakhtiari - Lori
Bakhtiari - Lori 217x143
501 €
Yalameh - Qashqai
Yalameh - Qashqai 218x139
359 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 225x134
275 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 209x121
359 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 213x132
443 €