Now with every purchase we provide you
a coupon -10% for your next purchase.
Banner1

Lori - Bakhtiari Perzisch Tapijt 244x156

Lori - Bakhtiari Perzisch Tapijt 244x156

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Totale prijs: 398 XMAS Offer! black-friday
  • Internetprijs: 1138 €
  • Tapijtcode: nmd9647-973
  • Grootte: 244x156 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer100.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

Tapijten die geweven worden door de Lors, een nomadenstam in de Koerdische, bergachtige regio van Zuidwest Iran, grenzend aan Iraq. De Lori tapijten hebben gewoonlijk geometrische patronen, vaak met ruiten en lineaire afbeeldingen van de planten- en dierenwereld. Omdat het leefgebied van de Lors ontoegankelijk is en afgezonderd ligt, weven zij nog steeds op de oude traditionele wijze, zonder Europese invloeden. De hoofdstad van de provincie Lorestan is Khorramabad, waar de Choremabad tapijten geweven worden. Verder zijn er ook tapijten vernoemd naar het zoutwatermeer Neris.

In de het Zagros-gebergte, ten westen van de stad Isfahan, in de omgeving van de stad Shar-e-Kurd, wonen de Bakhtiar nomaden. Hun tapijten staan bekend om hun ontwerp met verscheidene, herhalende vierkanten waarin bloemen en dieren zijn afgebeeld. Om deze reden wordt het ontwerp "tuin" (Khesti) genoemd. Hun tapijten gaan lang mee doordat ze strak geweven zijn en door hun erg goede kwaliteit van Perzische wol dat komt van schapen die grazen op een grote hoogte. De beste Bakhtiar kleden en tapijten met de hoogste knoopdichtheid worden vaak Bibibaff genoemd. Ook zien we in veel ontwerpen de invloeden van de Isfahan tapijten terug. (Boldaji - Feridan - Saman).

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 232x154
438 €
Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 240x168
494 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 242x155
463 €
Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 236x167
497 €
Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 234x149
431 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 246x147
380 €
Lori - Qashqai
Lori - Qashqai 236x148
367 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 241x144
307 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 244x155
398 €
Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 240x152
383 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Lori - Bakhtiari
Lori - Bakhtiari 244x156
398 €