Openingstijden: maandag - vrijdag van 09.00 - 17.00u en zaterdag van 10.00-15.00u

Bokhara - Turkaman Perzisch Tapijt 404x175

Bokhara - Turkaman Perzisch Tapijt 404x175

 Image Zoom


De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 884       50%
  • Kleinhandelprijs: 1768 €
  • Tapijtcode: nmd17021-99
  • Grootte: 404x175 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer90.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De Bokhara tapijten zijn geweven in Belutchistan in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan en Afghanistan. Turkmeense tapijten zijn onder andere Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari Tjaudor en Yomut en dit zijn voorbeelden van de tapijtstijl die Bokhara genoemd wordt. Enkele gebieden in Turkmenistan waar tapijten geweven worden zijn Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten van paars tot bruin zijn de dominante kleuren en de ruiten, achthoeken en Yomut motieven zijn karakteriserend voor deze tapijten. De schering van de tapijten is van altijd van wol.

De Turkaman tapijten worden geweven in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan, Oost Turkestan, Afghanistan en Belutchistan. Voorbeelden van de Bokhara techniek zijn de Basjir, Salor, Τekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersar, Tjaudor en Yomut tapijten en zij behoren tot de categorie Turkaman tapijten. In Turkmenistan worden deze tapijten onder andere geweven in Ashkabad, Bakharden, Gueok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten, van paars tot bruin, zijn de dominante kleuren. De meest gangbare designs van deze tapijten zijn de repetitieve achthoek en ruit en de Yomut en Gul motieven. Hun schering is van wol.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

All CarpetU2 carpets are subject to cleaning with high quality antibacterial and moth protection products according to Persian law.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Bokhara - Turkaman
Bokhara - Turkaman 404x175
884 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!