Borchalou - Hamadan Perzisch Tapijt 224x161

Borchalou - Hamadan Perzisch Tapijt 224x161

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 375 sale
  • Kleinhandelprijs: 2344 €
  • Tapijtcode: nmd15527-1003
  • Grootte: 224x161 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer120.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

Borchalou tapijten: De naam van de tapijten die geweven zijn in de stad Borchalou in het noordwesten van Perzië, ten oosten van de stad Hamadan. Borchalou tapijten zijn de beste tapijten in de regio van Hamadan, vanwege hun glimmende wol van erg hoge kwaliteit die gebruikt is bij het weven. Het weefsel is delicaat en complex. Hun fijne kromlijnige ontwerpen met traditionele ronde medaillons in plaats van ruiten maken de tapijten bijzonder. De brede omlijning gevuld met bloemen creëert een schitterende lijst voor het centrale design van het kleed. De kleuren variëren en worden gedomineerd door de tinten rood, turkoois en oranje.

De stad Hamadan is gelegen in het noordwesten van Iran, 300 kilometer ten westen van Teheran. Het is één van de oudste steden in de wereld en in de bijbel wordt ernaar verwezen onder de naam Ekvatana. De stad is een verzamelplaats en handelscentrum voor de tapijten geweven in honderden nabijgelegen steden en dorpen. Veel tapijten worden verkocht onder hun eigen namen, zoals Nahavand, Tuiserkan, Malayer, Hosseinabad, Burchalow, Enjilas, Lilihan, Khamse en Zanjan. De simpelste tapijten worden verkocht onder de naam van de stad Hamadan. Elke stad heeft zijn eigen stijl wat betreft het weven van tapijten met hun eigen kleuren en patronen. In de meeste Hamadan tapijten wordt een hoge kwaliteit wol en een veelvoud aan kleuren gebruikt. De wol krijgt zijn kleur door natuurlijke verf en de tapijten hebben verschillende tinten indigoblauw en uiteenlopende tinten rood.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 215x154
265 €
Enjilas - Hamadan
Enjelas - Hamadan 230x157
399 €
Borchalou - Sarouk
Borchalou - Sarouk 233x155
390 €
Borchalou - Sarouk
Borchalou - Sarouk 233x158
398 €
Zanjan - Hamadan
Zanjan - Hamadan 225x164
337 €
Tuiserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 227x152
419 €
Hosseinabad - Hamadan
Hosseinabad - Hamadan 228x170
372 €
Tuiserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 218x161
393 €
Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 233x155
347 €
Tuiserkan - Hamadan
Tuyserkan - Hamadan 228x150
312 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Borchalou - Hamadan
Borchalou - Hamadan 224x161
375 €