Lori - Qashqai Perzisch Tapijt 202x127

Lori - Qashqai Perzisch Tapijt 202x127

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Totale prijs: 226         Extra Discount -30%
 • Aanbiedingsprijs: 323 € 50%
 • Internetprijs: 646 €
 • Tapijtcode: nmd11857-204
 • Grootte: 202x127 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Wol
 • Knoopdichtheid: ongeveer60.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:

Tapijten die geweven worden door de Lors, een nomadenstam in de Koerdische, bergachtige regio van Zuidwest Iran, grenzend aan Iraq. De Lori tapijten hebben gewoonlijk geometrische patronen, vaak met ruiten en lineaire afbeeldingen van de planten- en dierenwereld. Omdat het leefgebied van de Lors ontoegankelijk is en afgezonderd ligt, weven zij nog steeds op de oude traditionele wijze, zonder Europese invloeden. De hoofdstad van de provincie Lorestan is Khorramabad, waar de Choremabad tapijten geweven worden. Verder zijn er ook tapijten vernoemd naar het zoutwatermeer Neris.

Qashqai tapijten worden geweven door nomaden die in de bergachtige gebieden in Zuidwest Perzië, in de provinciën Fars, Khuzestan, ten zuiden van Isfahan en in de omgeving van de stad Shiraz wonen. Hun tapijten hebben een hoge knoopdichtheid en een grote variatie aan designs in donkerrood en donkerblauw. Ze weven tapijten, Kelims en ander textiel (bv decoratieve linten, tassen etc) waarop taferelen zijn afgebeeld uit hun dagelijkse leven door middel van representaties van menselijke figuren, dieren, vogels, bomen en bloemen. Er worden soms ook historische monumenten afgebeeld, voornamelijk uit de stad Persepolis.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 189x115
246 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 200x120
302 €
Lori - Qashqai
Lori - Qashqai 197x139
288 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 201x123
260 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 205x120
258 €
Yalameh - Qashqai
Yalameh - Qashqai 211x134
297 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 205x132
284 €
Lori
Lori 210x140
309 €
Lori - Gabbeh
Lori - Gabbeh 189x133
264 €
Bakhtiari - Qashqai
Bakhtiari - Qashqai 200x113
279 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Lori - Qashqai
Lori - Qashqai 202x127
226 €