Gabbeh Perzisch Tapijt 151x81

Gabbeh Perzisch Tapijt 151x81

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Kleinhandelprijs: 196
  • Tapijtcode: gbh445-1379
  • Grootte: 151x81 cm
  • Dikte: Dik (>10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Wol
  • Knoopdichtheid: ongeveer70.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

Gabbeh betekent in Farsi "natuurlijk", "primitief". Tapijten en stoffen met deze naam zijn geweven door de Qashqai nomaden die rondtrekken, of in dorpen in Zuidwest Iran wonen. De wol is met de hand verwerkt en gedraaid, geverfd met plantaardige kleuren en geweven met een wollen schering die tot 2 centimeter dik kan zijn. Deze tapijten zijn simpel, met weinig patronen, of eenkleurig. De simpele lineaire ontwerpen met dierlijke en menselijke figuren geven hen een tijdloze uitstraling. Verschillende namen zijn er gegeven aan de Gabbeh tapijten zoals Basic, Amalehbaft, Kashkooli, Luribaft en Sumak. Gabbeh Kashkooli is een tapijt met een hoge knoopdichtheid en hij is dunner dan een normaal Perzisch Gabbeh tapijt. Het Perzische Gabbeh is erg duurzaam en de kwaliteit is erg goed.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 157x95
174 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 148x90
243 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 150x94
158 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 153x92
173 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 149x93
168 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 153x91
171 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 138x95
167 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 145x91
134 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 156x95
173 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 142x95
166 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Gabbeh
Gabbeh 151x81
196 €