Gabbeh - Qashqai Perzisch Tapijt | gbh4094-877 | CarpetU2

Gabbeh - Qashqai Perzisch Tapijt 155x96

Gabbeh - Qashqai Perzisch Tapijt 155x96

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Totale prijs: 93         Extra Discount -30%
 • Aanbiedingsprijs: 133 € 80%
 • Internetprijs: 664 €
 • Tapijtcode: gbh4094-877
 • Grootte: 155x96 cm
 • Dikte: Dik (>10 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Wol
 • Knoopdichtheid: ongeveer60.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:

Gabbeh betekent in Farsi "natuurlijk", "primitief". Tapijten en stoffen met deze naam zijn geweven door de Qashqai nomaden die rondtrekken, of in dorpen in Zuidwest Iran wonen. De wol is met de hand verwerkt en gedraaid, geverfd met plantaardige kleuren en geweven met een wollen schering die tot 2 centimeter dik kan zijn. Deze tapijten zijn simpel, met weinig patronen, of eenkleurig. De simpele lineaire ontwerpen met dierlijke en menselijke figuren geven hen een tijdloze uitstraling. Verschillende namen zijn er gegeven aan de Gabbeh tapijten zoals Basic, Amalehbaft, Kashkooli, Luribaft en Sumak. Gabbeh Kashkooli is een tapijt met een hoge knoopdichtheid en hij is dunner dan een normaal Perzisch Gabbeh tapijt. Het Perzische Gabbeh is erg duurzaam en de kwaliteit is erg goed.

Qashqai tapijten worden geweven door nomaden die in de bergachtige gebieden in Zuidwest Perzië, in de provinciën Fars, Khuzestan, ten zuiden van Isfahan en in de omgeving van de stad Shiraz wonen. Hun tapijten hebben een hoge knoopdichtheid en een grote variatie aan designs in donkerrood en donkerblauw. Ze weven tapijten, Kelims en ander textiel (bv decoratieve linten, tassen etc) waarop taferelen zijn afgebeeld uit hun dagelijkse leven door middel van representaties van menselijke figuren, dieren, vogels, bomen en bloemen. Er worden soms ook historische monumenten afgebeeld, voornamelijk uit de stad Persepolis.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 160x106
150 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 156x104
144 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 148x103
154 €
Gabbeh
Gabbeh 161x108
153 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 147x98
182 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 153x92
178 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 155x104
142 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 145x97
88 €
Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 151x96
91 €
Gabbeh - Bakhtiari
Gabbeh - Bakhtiari 157x98
136 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Gabbeh - Qashqai
Gabbeh - Qashqai 155x96
93 €