Moud - Mashad Perzisch Tapijt 374x277

Moud - Mashad Perzisch Tapijt 374x277

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 783 sale
  • Kleinhandelprijs: 4351 €
  • Tapijtcode: cls1982-834
  • Grootte: 374x277 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer90.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

De stad Mood ligt in de provincie Khorasan in Noordoost Iran. De productie van tapijten en saffraan heeft de stad wereldberoemd gemaakt. De meeste Mood tapijten zijn van een hoge kwaliteit, gemaakt van een dunne, zachte wol met fijne designs. Mood tapijten worden geweven met een asymmetrische knoop. Lichtblauw en rood worden het meest gebruikt met beige als contrastkleur. In hun patronen worden vaak medaillons en bloemen gebruikt. De vakkundige wevers gebruiken vaak het Mir design en het patroon dat de tuin genoemd wordt (oftewel repetitieve vierkanten gedecoreerd met bomen, treurwilgen, bloemen, herten en vogels).

Mashad is bekend als de stad van Ferdowsi, de dichter die "Sjahnama" (Boek der Koningen) schreef, dat wordt gezien als de nationale epos van Iran. De stad staat ook bekend om de uitstekende kwaliteit wol. De oude Mashad tapijten waren van hoge kwaliteit en waren fijn geweven. Op een gegeven moment kwam de kwaliteit niet tegemoet aan de eisen van de kopers, dit was te wijten aan de hoge productiekosten, en de vraag naar de tapijten daalde sterk. Dit veranderde in de jaren '50 van de 20ste eeuw toen een belangrijke ontwikkeling plaatsvond. Hun tapijten begonnen te lijken op schitterende kunstwerken met beeldschone, gedetailleerde en stijlvolle tekeningen. Een grote verscheidenheid aan bloemen, "mir I botah", schitterende medaillons en randen met guirlandes versierden de Mashad tapijten. De verf die gebruikt is, is vrijwel altijd natuurlijk. In Chorasan groeit de meekrap en de kleurstof van deze plant is een warme kleur rood. Indigoblauw is de kleur die na rood het meest gebruikt wordt. De knopen die gebruikt worden zijn de Senneh (Perzische knoop) en de Ghiordes (Turkse knoop). De Mashad tapijten die Turkbafs genoemd worden zijn gemaakt met de Ghiordes-knoop en ze zijn van een erg hoge kwaliteit.

Klassieke tapijten: Tapijten die geweven zijn in stedelijke gebieden in vaste werkplaatsen en weefgetouwen (in tegenstelling tot de nomaden). Hun ontwerpen worden eerst op papier uitgewerkt door ontwerpers. Dit patroon wordt door de wever nauwkeurig uitgevoerd. Toch kan er soms sprake zijn van een kleine variatie in het weefsel in een tapijt.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Moud - Mashad
Mood - Mashad 374x277
783 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!