Kerman - Lavar Perzisch Tapijt 398x289

Kerman - Lavar Perzisch Tapijt 398x289

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

  • Aanbiedingsprijs: 1905       50%
  • Kleinhandelprijs: 4233 €
  • Tapijtcode: cls1112-422
  • Grootte: 398x289 cm
  • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
  • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
  • Herkomst: Iran/Perzië
  • Pool - Schering: Wol op Katoen
  • Knoopdichtheid: ongeveer160.000 knopen om de m²
  • Kleuren van het tapijt:

Tapijtweven is een oude traditie in Kerman en het is één van de belangrijkste industrieën van de stad. De tapijten die gemaakt worden in de stad worden internationaal geroemd. Het oudste tapijt dat ontdekt is in Kerman is 500 jaar oud en dit demonstreert de duurzaamheid en de kwaliteit van de tapijten die hier geweven worden. Eveneens worden er van oudsher andere textiele producten van katoen of wol gemaakt, zoals shawls en delicate stoffen. Wanneer in 1271 Marko Polo de stad bezocht, werd het een handelscentrum dat de Perzische Golf verbond met Khorasan en Centraal Azië. Tijdens de Safavid dynastie werden tapijten geëxporteerd naar Engeland en Duitsland. Kenmerkend voor de Kerman tapijten zijn de heldere kleuren en de overvloed aan schitterende bloemen met guirlandes en medaillons. De wol gebruikt in Kerman tapijten is van een hoge kwaliteit met natuurlijk vet dat het tapijt laat glanzen.

Lavar kleden zijn, net als andere Perzische tapijten, bekend over de hele wereld en hebben in veel huizen een plekje gekregen. Lavar kleden worden gezien als de beste Kerman tapijten en Kelims. De wol in de omgeving van Kerman is van een zeer goede kwaliteit met natuurlijk vet die de wol laat stralen.

Klassieke tapijten: Tapijten die geweven zijn in stedelijke gebieden in vaste werkplaatsen en weefgetouwen (in tegenstelling tot de nomaden). Hun ontwerpen worden eerst op papier uitgewerkt door ontwerpers. Dit patroon wordt door de wever nauwkeurig uitgevoerd. Toch kan er soms sprake zijn van een kleine variatie in het weefsel in een tapijt.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Kerman
Kerman 398x296
1414 €
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 408x300
1175 €
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 395x301
1408 €
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 386x294
1609 €
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 404x294
1140 €
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 391x294
1862 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Kerman - Lavar
Kerman - Lavar 398x289
1905 €