Bokhara - Turkaman Perzisch Tapijt 370x242

Bokhara - Turkaman Perzisch Tapijt 370x242

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 752       80%
 • Kleinhandelprijs: 5372 €
 • Tapijtcode: bkh806-419
 • Grootte: 370x242 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 0-20 (Nieuw)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Wol
 • Knoopdichtheid: ongeveer250.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Het tapijt is een beetje scheef/ongelijk.

De Bokhara tapijten zijn geweven in Belutchistan in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan en Afghanistan. Turkmeense tapijten zijn onder andere Basjir, Salor, Tekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersari Tjaudor en Yomut en dit zijn voorbeelden van de tapijtstijl die Bokhara genoemd wordt. Enkele gebieden in Turkmenistan waar tapijten geweven worden zijn Ashkabad, Bakharden, Geok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten van paars tot bruin zijn de dominante kleuren en de ruiten, achthoeken en Yomut motieven zijn karakteriserend voor deze tapijten. De schering van de tapijten is van altijd van wol.

De Turkaman tapijten worden geweven in verschillende regio's van Uzbekistan, Turkmenistan, Oost Turkestan, Afghanistan en Belutchistan. Voorbeelden van de Bokhara techniek zijn de Basjir, Salor, Τekke-Bochara, Jolam-Bocharaband, Ersar, Tjaudor en Yomut tapijten en zij behoren tot de categorie Turkaman tapijten. In Turkmenistan worden deze tapijten onder andere geweven in Ashkabad, Bakharden, Gueok-Tepe, Kizyl-Arvat en Merv. De diepe kleur rood en alle andere roodtinten, van paars tot bruin, zijn de dominante kleuren. De meest gangbare designs van deze tapijten zijn de repetitieve achthoek en ruit en de Yomut en Gul motieven. Hun schering is van wol.

Klassieke tapijten: Tapijten die geweven zijn in stedelijke gebieden in vaste werkplaatsen en weefgetouwen (in tegenstelling tot de nomaden). Hun ontwerpen worden eerst op papier uitgewerkt door ontwerpers. Dit patroon wordt door de wever nauwkeurig uitgevoerd. Toch kan er soms sprake zijn van een kleine variatie in het weefsel in een tapijt.

Weefsel aan één of aan twee kanten in de breedte van het tapijt: Aan sommige tapijten weven de nomaden franjes aan één of beide kanten in de breedte van het tapijt (een kleine Kelim bv) of ze weven de franjes artistiek in de omlijning in. Het is een techniek die verschillende wevers gebruiken om een duurzamer tapijt te maken of om simpelweg hun kunsten te demonstreren. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Share

Pin it

Tapijten Die U Heeft Bekeken

Bokhara - Turkaman
Bokhara - Turkaman 370x242
752 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!