Enjilas - old Perzisch Tapijt 295x100

Enjilas - old Perzisch Tapijt 295x100

De kleuren van elk tapijt zien er anders uit, afhankelijk van de hoek waarvan u het bekijkt. U kunt het tapijt vanuit verschillende hoeken bekijken op de onderstaande afbeeldingen:

 • Aanbiedingsprijs: 236 sale
 • Kleinhandelprijs: 1475 €
 • Tapijtcode: ant104-1700
 • Grootte: 295x100 cm
 • Dikte: Gemiddeld (5-10 mm)
 • Leeftijd: 60-80 (Semi-Antiek)
 • Herkomst: Iran/Perzië
 • Pool - Schering: Wol op Katoen
 • Knoopdichtheid: ongeveer120.000 knopen om de m²
 • Kleuren van het tapijt:
 • Belangrijke Aantekening: Er is een kleine slijtage op enkele plaatsen van het tapijt.

De kleine stad Enjelas ligt 15 km ten zuiden van Hamadan. De tapijten die hier geweven worden hebben dezelfde naam en ze zijn stevig en erg duurzaam. Het meest voorkomende motief wordt "Herati" genoemd. Dit motief komt terug in de hele rand van het tapijt en het is zonder onderbrekingen geweven, van zijde naar zijde, zelden met een centraal medaillon. De wol die gebruikt wordt is van uitstekende kwaliteit en is geverfd met natuurlijke kleuren die de tapijten een natuurlijke glans geven. De kleuren die gebruikt worden in Enjelas tapijten zijn diep rood met een complementerende kleur blauw of vice versa en als derde kleur de ongeverfde, natuurlijke kleur van het dier (beige), dit wordt voornamelijk gebruikt in de rand en minder in de rest van het oppervlak.

Oudere tapijten kunnen wat slijtageplekjes hebben.

Nomaden Tapijten: tapijten geweven door nomaden. Nomaden verplaatsen zich constant en ze verblijven nooit permanent in een geografische regio. Ze produceren (weven) handgemaakte tapijten op inklapbare weefgetouwen. Daardoor kunnen er kleine variaties voorkomen in het weefsel en hun tapijten zijn soms ongelijk van vorm. Tevens wordt het patroon geweven vanuit het geheugen en hangt het af van de inspiratie van de wever op dat moment. Het resultaat is dat het ontwerp in sommige tapijten niet gelijk zijn over het gehele oppervlak.

Horizontale of verticale vouwen in de pool van het tapijt: De vouwen komen doordat het tapijt was opgevouwen tijdens het transport. Wanneer het tapijt wordt uitgelegd en erover wordt gelopen, zal dit vanzelf verdwijnen. Voorbeelden

Abrash: door de verschillende gradaties van vet in de wol en het toegevoegde zout tijdens het verfproces, absorbeert de wol de kleur in afwisselende mate. Dit is voor het weven nauwelijks zichtbaar. Tijdens het weven worden echter lijnen met dezelfde kleur in het tapijt gevormd. Dit wordt Abrash (wat in het Farsis "kleine wolk" betekent) genoemd en het laat zien dat de wol niet geverfd is met chemische middelen en het benadrukt de authenticiteit en puurheid van het tapijt. Voorbeelden

Basis Categorie
Soort
Herkomst
Grootte/vorm
Motief
Kwaliteit
Kleur

Pin it

Vergelijkbaar Tapijt Dat U Misschien Interesseert

Tuiserkan - old
Tuyserkan - old 308x106
261 €
Bakhtiari - old
Bakhtiari - old 305x108
264 €

You have to choose at least two (2) carpets!

You can select up to six (6) carpets to compare!

Tapijten Die U Heeft Bekeken
Enjilas - old
Enjelas - old 295x100
236 €